Du er her Hjem » Om os » Polterabend historie

Polterabend historie

Her er noget af historien om Polterabends.
Traditionen antages at stamme fra en Polterabend-middag, der var en tradition i det gamle Sparta (5. århundrede f.Kr.), hvor soldater ville skåle for hinanden på tærsklen til en vens bryllup.

En Polterabend kan involvere aktiviteter ud over de sædvanlige festlige og sociale sammenkomster (hvor der oftest drikkes alkohol og er spil involveret). Det kan være at gå på stripklub, ansætte en stripper eller escort, og nogle har traditioner for mere ydmygende aktiviteter som manddomstests og drengestreger. På gommens bekostning, er det aktiviteter, der skal symbolisere overgangen fra ungkarlelivet over til et mere ansvarligt ægteskabeligt liv.

Opgaven med at organisere en Polterabend, tildeles oftest til en bror eller den bedste ven til den kommende brudgom.

De planlagte aktiviteter holdes traditionelt hemmeligt for brudgommen.

Det er i dag også helt normalt, at der holdes en lignende Polterabend for bruden.

En mere ’tam’ version af den traditionelle Polterabend, er en fest, hvor både den kommende gom og brud begge deltager.
I England er det nu almindeligt, at festen varer mere end én aften, og deraf er opstået ’Polter-weekends’. Som et resultat heraf, tilbyder flere virksomheder nu at arrangere disse Polter-weekends og de fjerner derved besværet ved planlægningen.

I Storbritannien er disse Polter-weekends miniferier, hvor man deltager i forskellige aktiviteter om dagen samt går i byen om aftenen. Populære britiske destinationer omfatter Blackpool, Brighton, Bournemouth, Sunderland, Liverpool og Edinburgh. Med stigningen af ​​lavprisflyselskaber, er der nu en øget tendens til, at Polterabend-og weekender foregår i udlandet, med Krakow, Dublin og Riga på toppen af ​​listen efterfulgt af Prag, Vilnius, Amsterdam, Bratislava og Antwerpen.

En ofte set version er, at en gruppe venner deltager i weekender  i enten Storbritannien eller resten af Europa. Som regel tager alle afsted om fredagen og nyder 2 dages sjov og fest. Gommen har typisk et udvalg af opgaver, der skal udføres i løbet af weekenden. Selve gruppens aktiviteter kan omfatte paintball, gokart, lerdue skydning, quad-biking, bungeejumping, AK-47 skydning. Når det skal være endnu vildere, er white-water rafting i Las Vegas, South Beach (Miami), Chicago og New Orleans populære Polter-weekend destinationer. De er samtidig også populære bryllup destinationer.

I stigende grad omfatter Polter-weekends i USA, indtagelsen af masser af alkohol samt en stripper eller prostitueret og generelt en opførsel som især bruden til gommen ikke ser på med positive øjne (da det ikke er meningen, der skal være kvinder tilstede til disse Polter-weekends for gommen).

Men den generelle opfattelse fra mandens (og især dennes venner) side er, at dette er sidste gang gommen reelt er ’fri’ og uden indflydelse fra sin kommende kone.

’Buck's Nights’ som de hedder i Australien, involverer en stripper og en pokerturnering. Efter en masse druk, udsætter brudgommens ’mates’ ham for en masse forskellige ydmygelser, nogle gange offentligt. Disse omfatter ofte at lade ham binde nøgen til en stolpe eller sætte ham på et fly til en destination langt væk. Det er også ganske almindeligt at ydmygelsen allerede starter først på aftenen, hvor gommen klædes ud som kvinde og får en ’man-kini’ på.

Canadiske byer som Toronto, Montreal eller Vancouver er populære Polter-weekend destinationer på grund af deres store antal stripklubber med ’danse-kontakt’ (lap-dancing). Montreal er især populært til dette formål for både Canadiere og Amerikanere.

I Frankrig hedder Polterabend ’enterrement de vie de garçon’ (for brudgommen), som bogstaveligt betyder ’begravelsen af ​​livet som dreng eller ungkarl’.

For kvinder, "enterrement de vie de jeune fille" oversat som "begravelsen af livet som en ung pige’. Som i engelsktalende lande, har sådanne fester ofte masser af alkohol, ydmygelser (dog oftest i den lettere ende), og nogle gange tilstedeværelsen af ​​en stripper.

Traditionen er også ved at etablere sig i Indien. Pondicherry er her stedet man tager hen.

I Italien kaldes Polterabend "addio al celibato" (for brudgommen), som bogstaveligt talt betyder ’farvel til ungkarleskabet’. For bruden bliver den kaldt "addio al nubilato".
I Rusland hedder arrangementet (malchishnik), som groft oversættes som ’drengenes fest’. Begivenheden for en brud hedder (devichnik) eller ’pigernes fest’.

Skriv til os for mere info!

(0.9 + 34.5) *

Obligatorisk felt

 
 
 
Op