Du er her Hjem » Om os » Om Prag

Om Prag

Prag er en by, hvor gammelt møder nyt, og den nye kultur kan ses overalt. Uanset om du kommer her for at feste, eller for at opleve den kulturelle side af byen, vil dine forventninger blive indfriet. Vores Polterabend-grupper bruger normalt det meste af tiden i byens centrum, i området omkring Wenzels pladsen. Få minutters gang væk, er det smukkeste torv i Prag – pladsen i en gamle by (Staromestske namesti). Hvis du gerne vil tage en pause fra feststederne, kan du her se nogle store kirker og det gamle rådhus med det astronomiske ur, der slår hver time. Alle besøgende i Prag bør se pladsen samt Karlsbroen, som også nås på blot 5 minutters gang gennem gaderne i den gamle bydel mod floden Volta. Over floden, er der et imponerende monument - Prag Slottet, der rummer det største slotsområde i verden. Det har over 1.100 års historie, og har altid været hjemstedet for de tjekkiske herskere, men benyttes nu som residens for landets præsidenter.

Praktisk information

Prag er en by, hvor det meste er inden for gå afstand, men du skal muligvis tage en taxi, når du skal i byen og rundt til de forskellige arrangementer. Her vil vi anbefale at bruge et pålidelig taxiselskab, fremfor at tage en taxi på gaden, da disse ofte tager overpriser (hvilket mange gange sker især om natten). Tager du en taxi på gaden, så sørg for at aftale prisen på forhånd. Prisen imellem de centrale feststeder bør aldrig overstige 300 CZK, hvilket svarer til ca. 10 EUR per bil. De pålidelige taxiselskaber sender en bil inden for 5 minutter og taler også engelsk.

Det er altid bedre at veksle penge i en bank end på vekselstederne. Du bør aldrig veksle penge med nogen på gaden!

I de overfyldte turistområder, hvor Polterabends ofte finder sted, er der lommetyve! Prag er dog generel en meget sikker by med næsten ingen voldelig kriminalitet. Prisen på mad og hovedsagelig øl i restauranterne er meget rimelige.

Prag er en af Europas mest besøgte byer, både for sit natteliv og dens kulturarv. Med sine mere end 1.000 års historie med gotiske katedraler, eventyrlige slotte, den gamle stenbro over den bugtende flod, hører den til én af de absolut smukkeste byer i verden. Antallet af elegante cafeer, gode restauranter, der serverer traditionelt mad, kendte antikke bryggerier, er alt sammen med til at skabe den fantastiske atmosfære. På grund af sin gæstfrihed, brede vifte af fantastiske aktiviteter og meget rimelige priser, er Prag blevet hjemstedet for Polterabends og Polter-weekender. Denne skønne by er helt sikkert stedet for en forrygende Polter-weekend.

Den historiske del af Prag består af 5 byer

Prag slottet og slotsbyen

Prag slottet er den mest populære attraktion blandt turister i Prag, og besøges ofte af Polterabend grupper. Det er verdens største slot, med et areal på 7,28 hektar. Det blev grundlagt af prins Borivoj i år 883 som en træ-fæstning, men blev gennem århundrederne omdannet til en imponerende lille by. Den store genopbygning af slottet blev foretaget af Maria Theresa i det 18. århundrede, og siden da har slottet beholdt sit klassicistiske udseende. Det vigtigste monument i slottet er St. Vitus-katedralen, som er én af de smukkeste gotiske katedraler i Europa. Den blev grundlagt i 1344 af Charles IV, men blev ikke færdiggjort før i 1926. Det er begravelsesstedet for de tjekkiske herskere og stedet hvor kronjuvelerne opbevares. Andre interessante monumenter i Prag Slottet er Old Royal Palace, St. George Basilica og Golden Lane.

Prag Lille By

Denne hyggelige lille by blev grundlagt i 1257 på skråningerne nedenfor Prag slot. Da denne by ikke har været omfattet af noget nybyggeri, har den formået at bevare sit barokke udseende. Der er mange fredelige små pladser, gader, historiske haver og udendørs restauranter, som stadig venter på at blive opdaget af turister og Polterabend grupper. Det store monument i Lille By er kirken St. Nicolas, der er det mest vidunderlige eksempel på barok arkitektur i Prag.

 

Prag Gamle By

Historien om ’den gamle by’ går tilbage til det 10. århundrede. Den har mange middelalderlige små snoede gader, flere gotiske og barokke kirker, men hovedattraktionen i den gamle bydel er Den Gamle Bypladsen med det gamle rådhus og det astronomiske ur. Pladsen og kvarteret er ofte fyldt med turister. I weekenden møder du også Polterabend grupper, der sidder i udendørs restauranter, smager på øl, og beundrer det skønne område.

 

Prag Jødiske Kvarter

Det jødiske kvarter er opkaldt efter kejser Josef II, hvis reformer i 1781 hjalp med at gøre levevilkårene for jøderne bedre. Denne del af Prag er ofte besøgt af dem der ønsker at lære om jødisk historie og kultur. Det har et stort antal værdifulde monumenter, da Hitlers invasion ikke ødelagde det under anden verdenskrig. Hans hensigt var at åbne et eksotisk museum om en uddød race. Takket være Hitlers planer har Prag i dag den ældste bevarede jødiske kirkegård og den ældste fungerende synagoge i Europa.
De mest kendte personligheder, der boede i Prags jødiske kvarter, er den berømte forfatter Franz Kafka (1883-1924) og skaberen af den mystiske Homunculus, Golem Rabi Löw (+1609).

 

Prag Nye By

Den omhyggeligt planlagte ’Nye By’, blev grundlagt af Charles IV i 1348. Den var hovedsagelig beboet af handelsmænd og håndværkere. Hovedtorvet i Prag, Wenzels pladsen, er shopping torvet, men også stedet, hvor man går i byen om aftenen. Det er den mest populære del af Prag blandt Polterabend grupper. I Den Nye By er der nogle meget hyggelige shopping boulevarder, mange gode restauranter og et par historiske bryggerier, der brygger berømt tjekkisk øl.

 

Skriv til os for mere info!

(34.7 + 28.4) *

Obligatorisk felt

 
 
 
Op